Egyéb kategória

Kovács Gábor ismét VB-n vezet

Az első számú magyar futsaljátékvezető, Kovács Gábor neve is szerepel az idei futsalvilágbajnokság játékvezetői keretében.

A tavalyi évről 2021-re halasztott futsalvilágbajnokság szeptember 12-én veszi kezdetét Litvániában, és bár a magyar válogatott nem vesz részt a tornán, egy magyar résztvevője így is lesz a viadalnak: Kovács Gábor tagja lett a FIFA által kijelölt 38 fős, végleges játékvezetői csapatnak. A megtisztelő jelölés azt jelenti, hogy a magyar játékvezető pályafutása második vb-jén kap szerepet, hiszen 2012-ben, Thaiföldön már vezetett a világ legjobb csapatainak.

– Nagyon sok jó játékvezető van Európában, ezért hatalmas megtiszteltetés, hogy az én nevem is szerepel a világbajnoki keretben. Nagyon örülök a jelölésnek, hiszen a világbajnoki szereplés a szakma csúcsának számít, és a FIFA ezzel az eddigi pályafutásomat is elismerte. Ezúton is köszönöm mindenkinek, aki az elmúlt években segítette a pályafutásomat, és hozzájárult ehhez a jelöléshez. Egyébként a bő keret tagjaként már hat hónapja készülök a világbajnokságra, a nemzetközi szövetség rendszeresen tart online felkészítéseket, valamint a többi kerettaghoz hasonlóan már hosszú ideje egyéni edzésterv alapján készülök a tornára – mondta az mlsz.hu-nak Kovács Gábor.

Az idei világbajnokságot 24 csapat részvételével rendezik meg, három litvániai városban, Vilniusban, Kaunasban és Klaipédában. A tornán összesen 52 mérkőzést játszanak, ezeket osztják fel a 38 játékvezető között.

Forrás: jatekvezetes.mlsz.hu