Egyéb kategória

Talent foglakozás II.

A szezon II. Talent foglalkozására került sor 2021.10.15.-én, Péntek délután. A tehetséges fiatal Fejér megyei játékvezetők és asszisztensek gyakorlati foglalkozáson vettek részt, melynek helyszíne a csóri focipálya volt.

A foglalkozás első részében külön feladatuk volt a játékvezetőknek és az asszisztenseknek.
A játékvezetők különböző szituációkat szimuláltak ahol az éppen aktuális játékvezetőnek magas pulzussal kellett döntést hoznia. Az erről készült videó felvételek a következő elméleti foglalkozáson kielemzésre kerülnek, az éles mérkőzéseken felvett jelenetekkel együtt.

Ez idő alatt az asszisztenseknél a leshatár pontos felvétele, a zászlókezelés, a jelzések minősége és a mozgás voltak a főszerepben.

A résztvevők ezek után egy magas terhelésű ARIET tesztet futottak, közben pedig sorban jöttek ki a TV-hez és egy UEFA klipet kellett elbírálniuk ott azonnal.

A tehetségek ismét hasznos ismeretekkel és tapasztalatokkal gazdagodtak, melyeket a bajnoki mérkőzéseken kamatoztathatnak.

Köszönet a szervezőknek és segítőiknek: Ring Kevin, Dr. Altorjay Áron, Rózsa Dávid, Dr. Jakab Géza, Becséri Gergely, Szücs László, Wittner József, Závotka Csongor.

II. Talent nap – 2021.10.15.