Egyéb kategória

Felkészülten várják a szezont

2022.02.26.-án Székesfehérváron felkészítőnap keretin belül találkoztak a megyei labdarúgó játékvezetői keret tagjai. Az előadások mellett természetesen most is mindenkinek teljesítenie kellett az ilyenkor megszokott fizikai és elméleti tesztet.

A nap a Bregyó közi Regionális Atlétikai Központban a fizikai tesztekkel kezdődött. A védettséggel nem rendelkező kollégák tesztelése is itt történt, az Igazgatóság által biztosított tesztek használatával.

A korai kezdésre való tekintettel reggeli hidegcsomag került kiosztásra minden résztvevőnek. Az első etap 7.00-tól kezdődően rajtolt és egészen 10.30-ig folyamatosan váltották egymást a különböző futamok. A fotocellával mért rövidtávú sprinteket és az azt követő intervall tesztet, néhány sérülést leszámítva a résztvevők magabiztosan teljesítették.

Azoknak a kollégáknak akik sérülés miatt kényszerültek kiállni, vagy betegség miatt nem tudták teljesíteni a tesztet, pótteszt keretein belül lesz lehetőségük abszolválni a kerettagságuk alapján előírt szintet.

11:00-kor a nap „elméleti” része megnyitóval vette kezdetét a Corvinus Egyetem székesfehérvári Campusának előadójában. Elsőként Elnök Úr köszöntötte a résztvevőket és ismertette az előző szezon tapasztalatait, valamint a következő szezonnal kapcsolatos elvárásokat, illetve átadta az idő utáni elismeréseket is az érintett kollégáknak.

A program ezt követően az elméleti teszt megírásával folytatódott, melyet egy közös svédasztalos ebéd követett. A délután folyamán szó esett a küldésről, ellenőrzésekről, utánpótlásról, kiértékelésre kerültek az elméleti tesztek, ismertetésre kerültek az Igazgatóság szezonnal kapcsolatos elvárásai is.

A szakmai előadások során a megyei mérkőzéseken rögzített szituációkon és az UEFA DVD klipjeiből válogatott példákon keresztül átbeszélésre kerültek:
– a sérülések menedzselése,
– a labdaejtések,
– az illegális kéz és karhasználatok,
– a súlyos szabálytalanságok és erőszakos cselekedetek elbírálása,
– a leshelyzetek elbírálása, az ellenféltől kapott labdák esetén.

A tartalmas napot 17.30-kor kerethirdetés zárta, a hétvégi első fordulóban pedig már a játéktéren, gyakorlatban kamatoztathatják a résztvevők a nap során átbeszélteket.